Saturday, June 2, 2012

vegchorizostroganoff

detta räcker till 3-4 personer, eller som hos oss; 2 middagsportioner, en barn-som-är-galen-i-korv portion, och en (stor) lunchlåda till veckan.

4 st (en paket hälsans kök) vegetariska chorizokorvar
1 gul lök
2 halvstora morötter
1 röd paprika
2-3 dl matlagningsgrädde
en skvätt cirtonsaft
2 msk tomatpuré
1/3 fond du chef (grönsaksfond)
peppar
lökpulver

5 dl valfri pasta (vi hade dinkelfullkornspasta som var som lakritsdäck ungefär till utseendet)

gör såhär:
sätt på pastavatten och lägg lite fett i en stor stekpappa med hög kant (eller improvisera om du inte har en sån). (skala och) skär morötterna i småtjocka slantar. lägg i pannan. hacka löken och lägg i den med morötterna. stek lök och morötter tills dom fått lite färg och blivit lite mjuka. skär korven i tjocka sneda bitar och ha i bland löken och morötterna. pastavattnet borde ha börjat koka vid det här laget så ha i den så det blir klart ungefär samtidigt. när lök, morötter och korv har stekt tillräckligt så lägg i paprikan, som du har skurit i mindre bitar, och tomatpurén och rör om och häll sen på grädden. krydda med peppar, lökpulver och citronsaft. rör om och lägg även i grönsaksfonden.

låt alltihop koka ca 5 minuter, eller tills morötterna är tillräckligt mjuka och korven är genomvarm. späd med vatten ifall det blir för tjockt. rör om då och då.

servera till pasta. gott!

No comments: