Sunday, May 13, 2012

linscurry

detta är ett gammalt recept som jag inte lagat på länge, men jag hittade det och tänkte prova igen i veckan.


linscurry till 4 personer

ingredienser:
1 stor burk champinjoner (el motsvarande färska)
2 tsk pressade vitlöksklyftor
1 tsk färsk ingefära
2-3 tsk curry - pulver eller pasta, styrka efter smak (jag hade 1 tsk curry madras och resten vanlig svennecurry)
1 stor paprika i tärningar
1 zucchini i tärningar
1 burk avrunna tomater i tärningar
ca 4 dl kokta gröna linser (koka dom i buljong så blir dom godare)
1 burk kokosmjölk
1 äpple, helst hårt åt det syrliga hållet, hackat
(lite grönsaksfond)
salt + peppar
hackade jordnötter att strö på vid servering

gör såhär: använd en stor hög stekpanna. stek svampen en stund och blanda i vitlöken, ingefäran och curryn; rör ihop och stek lite till. häll på paprika och zucchinitärningarna och stek tills de blivit lite mjuka. häll sedan i tomaterna och linserna och puttra det tills vätskan har försvunnit. häll då på kokosmjölken och äpplet och låt det koka ihop ca 5 minuter, eller tills äpplet blivit lite mjukt.

smaka av med salt och peppar och ev. grönsaksfond.

servera med ris och hackade jordnötter.

No comments: