Tuesday, April 6, 2010

quornfiléer i ajvar

detta gjorde jag och serverade till min svamprisotto, det blev väldigt gott!

till 3 personer:

3 frysta quornfiléer
2 dl ajvar
tomatpuré
två tomater i klyftor
4 stora vitlöksklyftor, grovt skurna i bitar
några soltorkade tomater i olja, skurna i strimlor
1-2 msk sesamolja
salt & peppar
ev. vatten att spä med

häll allt i en kastrull och koka långsamt upp och rör runt, och låt sedan puttra på låg värme med lock halvt-om-halvt på tills quornfiléerna är tinade och varma och har fått smak av såsen. spä med vatten ifall det blir för tjockt. jag lät det puttra medan jag gjorde risotton, så ca 45 minuter. filéerna blir mörare ju längre det får stå. de sista minuterna höjde jag värmen och tog av locket för att reducera såsen lite, för den ska inte vara för rinnig vid servering.

vill man ha mer styrka kan man välja stark ajvar, eller att även pressa i ytterligare vitlök.

No comments: